Hvem henvender et SSL-certifikat sig til?


Alle hjemmesider og webshops, der håndterer personlige oplysninger, bør investere i et SSL-certifikat, hvis de ønsker at give kunderne den maksimale sikkerhed.

SSL (Secure Sockets Layer) er en protokol, der krypterer kommunikationen mellem en bruger og fx en server. På den måde er det kun afsender og modtager, der kan læse det, der deles. Det kan fx være webshoptransaktioner, registrering af brugeroplysninger og andre følsomme oplysninger.


Hvad er kryptering?


Med kryptering kan to parter sikkert udveksle informationer, som en tredje part kan have interessere i at opsnappe. Det kan fx være bank- og kreditkortoplysninger, personlige data eller lignende.

Et SSL-certifikat bruger bit-kryptering. En bit er et binært tal (0 eller 1). Jo flere bit, jo sværere er det at hacke.

Wannafinds SSL-certifikat bruger 256-bit-kryptering. Det betyder, at der er 2256 mulige kombinationer. Et 256-bit SSL-certifikat er derfor praktisk talt umuligt at hacke.

Hvordan fungerer et SSL-certifikat


Når en webbrowser skal kommunikere med et websted, der er sikret med SSL, skal den igennem fire processer, før den efterspurgte data bliver delt mellem webbrowseren og den server, som dataen ligger på.

Først beder browseren serveren om at identificere sig. Herefter sender serveren en kopi af sit SSL-certifikat. Browseren kontrollerer nu, om den har tillid til certifikatet. Hvis den har det, giver den besked til serveren, som sender en bekræftelse med en digital underskrift tilbage til browseren. Valideringsprocessen tager få sekunder, så det er ikke noget, kunden vil lægge mærke til.


Hvad betyder det for dine kunder?


Med et SSL-certifikat kan dine brugere føle sig trygge, når de bruger din hjemmeside eller handler i din webshop. Hvis hjemmesiden er sikret med SSL, viser brugerens browser - alt afhængig af certifikat- og browsertypen - en hængelås, en hængelås med firmanavn eller et helt grøn browserbarre. I de fleste browsere er hængelåsen grøn og er brugerens garanti for en sikker og krypteret forbindelse.