Sådan laver du din egen hjemmeside

Går du med tanker om at oprette din egen hjemmeside, men er du i tvivl om, hvordan du gør? Så læs med her, hvor du får en guide med alt, hvad du har brug for at vide.

Første step: Køb et domæne

Det første du skal bruge, er et domæne. Et domæne kan sammenlignes med adressen på det hotel, dine kunder skal transporteres hen til – navnet på din hjemmeside. Når du skal finde det rette domænenavn, er det vigtigt at overveje, hvilket navn der siger mest om lige netop det, som du og din virksomhed tilbyder. Herudover er det vigtigt at få domænet registreret, før andre kommer på samme ide. 

Der findes rigtig mange forskellige domæner og domæneendelser. Derfor er det også relevant at overveje, hvilken endelse der passer til dig – .dk, .com eller noget helt tredje. Hos Wannafind tilbyder vi et hav af forskellige domæner, så du kan med garanti finde det rette domæne hos os. Læs mere om gode råd til valg af domæne her.

Ingen hjemmeside uden et webhotel

Næste skridt i processen er hotellet. Du kan sagtens købe et domænenavn uden at købe et webhotel, men hvis din hjemmeside skal online, så du rent faktisk kan få besøgende ind på din side, så er et webhotel nødvendigt. 

Med et webhotel får din hjemmeside en plads på en server, og på den måde bliver din hjemmeside synlig for andre. Når du skal vælge, hvem der skal hoste dit webhotel, anbefaler vi, at du overvejer mindst tre faktorer: Stabilitet, sikkerhed og service. 

Stabilitet er vigtigt for at sikre, at din hjemmeside kan følge med, uanset trafik. Sikkerhed er vigtigt for at sikre, at informationssikkerhed, såsom hvem der har adgang til kundernes data, efterleves. Og endelig er det vigtigt, at du kan få den service, du har brug for. Hos Wannafind garanterer vi alle tre ting. Læs mere om, hvilke webhotel-løsninger Wannafind har at tilbyde her.

3 vigtige ting du skal overveje med din nye hjemmeside 

Når det gælder opbygning og design af din hjemmeside, findes der mange forskellige muligheder. Inden du begynder, er det godt at overveje, hvor mange kompetencer og hvor meget tid du har til rådighed. Er du ferm til at kode, eller har du lysten til at lære det, kan du selv give dig i kast med at opbygge din hjemmeside helt fra bunden af. 

Hvis du ikke er til den helt avancerede mulighed, kan du i stedet benytte dig af et Content Management System – også kaldet CMS. Et CMS er til dig, der ikke har det store kendskab til kodning og webdesign, men lysten til at personalisere din egen hjemmeside. WordPress er i skrivende stund det mest populære system, der kan bruges til alt fra hjemmesider og blogs, til webshops og meget mere.

Systemet er gratis og et godt valg for rigtig mange, men det kræver, at du selv kan og vil bruge tid på at holde hjemmesiden sikker og opdateret. Hvis det ikke er tilfældet, kan du i stedet benytte dig af den sidste og mest enkle løsning, nemlig det vi hos Wannafind kalder Hosted CMS. 

Hosted CMS: I luften med 3 simple skridt 

Med Hosted CMS kommer din hjemmeside online på ingen tid. Det kræver faktisk kun 3 ting:

  1. At du vælger en skabelon
  2. At du giver dit indhold et personligt præg
  3. At du går i luften med din hjemmeside

Herefter skal du intet andet end at koncentrere dig om det, du er bedst til – vi klarer alt, hvad der drejer sig om teknik, sikkerhed og opdateringer. Og skulle du have spørgsmål, så sidder vores dygtige kundeservicemedarbejdere altid klar til at hjælpe dig med din hjemmeside – en væsentlig fordel ved Hosted CMS.

Wannafind tilbyder flere forskellige Hosted CMS-pakker. Læs mere her eller kontakt kundeservice, så finder vi sammen den løsning, der passer til dig.

Del dette indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *